Το εστιατόριο που τρώνε φθηνά οι ιατροί

Το εστιατόριο που τρώνε φθηνά οι ιατροί lancetiΤο εστιατόριο που τρώνε φθηνά οι ιατροί Η ιδέα να δημιουργηθεί αυτό το εστιατόριο ήταν μιας ομάδας Κινέζων γιατρών και απόφοιτων των κορυφαίων πανεπιστημίων της χώρας. Και σύντομα έγινε γνωστό για την ασυνήθιστη στρατηγική του. Κάνει εκπτώσεις σε πελάτες που έχουν δημοσιεύσει άρθρα σε μεγάλα ακαδημαϊκά περιοδικά παγκοσμίως. Από τότε που ξεκίνησε αυτή η «τακτική», ουρές σχηματίζονται καθημερινά από αυτούς που θέλουν να φάνε στο εστιατόριο.

Το εστιατόριο που τρώνε φθηνά οι ιατροί

«Από τον Σεπτέμβριο που έγινε γνωστή αυτή η ασυνήθιστη διαφήμιση, πάνω από 100 γιατροί επισκέπτονται καθημερινά το εστιατόριο», δήλωσε ο διευθυντής Τονγκ Μπαοντίνγκ και προσθέτει ότι ακόμα και γιατροί εκτός Πεκίνου ήρθαν αεροπορικώς εδώ για να γευτούν κρεατικά.

Το σχέδιο συνέλαβαν ο Γουάνγκ Τσιάν, χειρουργός που εργάζεται στην ανατολική επαρχία Τσιανγκσού και γιατροί φίλοι του. Όλοι τους είναι απόφοιτοι Ιατρικής από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Κίνας, του Τσινγκχούα και του Πεκίνου. Το Lancet άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο και σύντομα έγινε γνωστό για τα υγιεινά πιάτα του.

Η πολιτική του είναι να προσφέρει στους πελάτες υγιεινό φαγητό που μαγειρεύεται την ίδια ημέρα και να μην ξαναχρησιμοποιεί το μαγειρικό λάδι. Σε πολλούς αυτό μοιάζει περισσότερο με ιατρική λέσχη, παρά με εστιατόριο.

Μάλιστα ο Γουάνγκ λέει γελώντας – Άνοιξα το εστιατόριο για να προσελκύω νέους γιατρούς οι οποίοι θα είχαν εδώ τη ευκαιρία να μιλήσουν και να χαλαρώσουν. Δεν περίμενα όμως ότι θα άρεσε και στους παλαιότερους γιατρούς. Εδώ ένας νέος γιατρός μπορεί να συναντήσει τον καθηγητή του.

Στα μέσα Οκτωβρίου ο Γουίλιαμ Σάμερσκιλ, αρχισυντάκτης του Lancet, όταν έμαθε τη φήμη του εστιατορίου, πήγε εκεί με φίλους. Σύμφωνα με έναν σερβιτόρο παρήγγειλαν 20 περίπου αρνίσια κεμπάπ. Πλήρωσε εκείνος τον λογαριασμό δείχνοντας έτσι τον σεβασμό του στους νέους κινέζους γιατρούς και στις ιδέες τους.

Ο Γουάνγκ παραδέχεται επίσης ότι άνοιξε το εστιατόριο για να βγάλει περισσότερα χρήματα. Οι γιατροί – λέει, – έχουν πολύ μεγάλο και πιεστικό φόρτο εργασίας με σχετικά χαμηλές αμοιβές. Χρειάζομαι επιπλέον χρήματα για να επικεντρωθώ στη δουλειά μου ως γιατρός.

Μια φορά, δύο μαθητές μπήκαν στο εστιατόριο, αλλά έφυγαν αμέσως λέγοντας: «Τι είναι αυτό, αίθουσα αναμονής νοσοκομείου; Όλοι μιλούν για ασθενείς και ιατρικές περιπτώσεις». Για αυτό, αν τυχόν βρεθείτε σε αυτό το εστιατόριο θα σας φανεί σαν είστε σε μια ιατρική λέσχη  καθώς θα υπάρχουν γύρο σας διάφοροι ιατρικοί επιστήμονες να μιλούν για ιατρικές υποθέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *